preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > O školi
O školi

      

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom. Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba. Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH. Tijekom cijele školske godine 2019./2020. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu. 

Unutrašnji prostor škole čine 24 učionice, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za rad u dvije smjene u redovitoj nastavi. Na početku školske godine 2019./2020. u našu školu upisano je 877 učenika, a raspoređeni su u 41 razredni odjel. Od toga je jedan razredni odjel posebni razredni odjel u koji su uključena dva učenika. U školi imamo sedam razrednih odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku. Nastava se izvodi u dvije smjene s tjednom izmjenom smjena. U prvoj smjeni nalazi se 21 razredni odjel (6 odjela prvih razreda, 5 odjela trećih razreda, 5 odjela petih razreda i 5 odjela sedmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 19 razrednih odjela (5 odjela drugih razreda, 5 odjela četvrtih razreda, 4 odjela šestih razreda i 5 odjela osmih razreda). Nastava u posebnom razrednom odjelu izvodi se u jutarnjoj smjeni. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u sportskoj dvorani i na vanjskim sportskim terenima. 5 Škola ima dvije informatičke učionice. Raspolažemo s optimalnom količinom računala i pisača. Informatička oprema redovito se obnavlja i održava. U školi provodimo projekt e-Dnevnik.

OŠ Ljudevita Gaja ima uređen park ispred školske zgrade te sportske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne aktivnosti. Oko školske zgrade, školskog dvorišta i sportskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika. Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori. Na početku ove školske godine završen je projekat energetske obnove zgrade: stavljena je nova fasada na cijeloj školskoj zgradi, škola je dobila novi krov, zastarjela neonska rasvjeta zamijenjena je novom led rasvjetom u cijeloj školi, školska kotlovnica dobila je nove kotlove. Učenici su dobili nove garderobne ormariće. Ovi projekti financirani su sredstvima grada Zaprešića i sredstvima Evropske unije. Već petu školsku godinu nastavu izvodimo i u novom dograđenom prostoru. Ukupno je dograđeno 944,25 m² prostora, 8 učionica s pratećim kabinetima, sanitarni čvor, rampa i dizalo za invalide. U dograđenom dijelu škole, u prizemlju, nastavu i produženi boravak imaju učenici 1. razreda koji su uključeni u produženi boravak. Na katu su učionice tehničke kulture, fizike i informatike, a ove školske godine u ovom prostoru organizirana je nastava za učenike 3.d, 3.e, 4.d i 4.e razreda zbog povećanog broja razrednih odjela u razrednoj nastavi. Održavanje travnjaka i košnju trave oko škole obavljaju školski domari, a povremeno uključujemo i djelatnike Komunalnog poduzeća Zaprešić. U održavanje i čišćenje okoliša škole po potrebi se uključuju svi djelatnici škole i učenici. 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Raspored zvonjenja

Prije podne

1. 08:00 – 08:45
2. 08:50 – 09:35
3. 09.45 – 10:30
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 – 12:15
6. 12:20 – 13:05
7. 13:10 – 13:55

 

Poslije podne

0. 13:10 – 13:55
1. 14:00 – 14:45
2. 14:50 – 15:35
3. 15:45 – 16:30
4. 16:40 – 17:25
5. 17:30 – 18:15
6. 18:20 – 19:05
Pristup e-Dnevniku

Informacije

ŠKOLSKI LIST I FACEBOOK

DIGITALNI ŠKOLSKI LIST

 

FACEBOOK
OŠ LJUDEVITA GAJA

Školski tableti
Temeljni dokumenti
UPIS U 1.r.
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju