preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > O školi
O školi

      

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom.

Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba.

Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH.

          Tijekom cijele školske godine 2018./2019. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu.

Unutrašnji prostor škole čine 24 učionice, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za rad u dvije smjene u  redovitoj  nastavi. Na početku školske godine 2018./2019. u našu školu upisano je 857 učenika, a raspoređeni su u 40 razrednih odjela. Od toga je jedan razredni odjel posebni razredni odjel u koji su uključena dva učenika. U školi imamo šest razrednih odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku.

Nastava se izvodi u dvije smjene s tjednom izmjenom smjena. U prvoj smjeni nalazi se 19 razrednih odjela (5 odjela prvih razreda, 5 odjela trećih razreda, 4 odjela petih razreda i 5 odjela sedmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 20 razrednih odjela (5 odjela drugih razreda, 5 odjela četvrtih razreda, 5 odjela šestih razreda i 5 odjela osmih razreda). Nastava u posebnom razrednom odjelu izvodi se u jutarnjoj smjeni.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u sportskoj dvorani i na vanjskim sportskim terenima.

Škola ima dvije informatičke učionice. Raspolažemo s optimalnom količinom računala i pisača. Informatička  oprema  redovito  se  obnavlja  i  održava. U školi provodimo projekt e-Dnevnik.

OŠ Ljudevita Gaja ima uređen park ispred školske zgrade te sportske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne  aktivnosti.

Oko školske zgrade, školskog dvorišta i sportskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika.

Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori. Na početku ove školske godine završen je projekat energetske obnove zgrade: stavljena je nova fasada na cijeloj školskoj zgradi, škola je dobila novi krov, zastarjela neonska rasvjeta zamijenjena je novom led rasvjetom u cijeloj školi, školska kotlovnica dobila je nove kotlove. Učenici su dobili nove garderobne ormariće. Ovi projekti financirani su sredstvima grada Zaprešića i sredstvima Europske unije.

          Već četvrtu školsku godinu nastavu izvodimo i u novom dograđenom prostoru. Ukupno je dograđeno 944,25 m² prostora, 8 učionica s pratećim kabinetima, sanitarni čvor, rampa i dizalo za invalide. U dograđenom dijelu škole, u prizemlju, nastavu i produženi boravak imaju učenici 1. i 2. razreda koji su uključeni u produženi boravak. Na katu su učionice tehničke kulture, fizike, informatike i stranih jezika, a ove školske godine u ovom prostoru organizirana je nastava za učenike 3.e i 4.e razreda zbog povećanog broja razrednih odjela  u razrednoj nastavi.

Održavanje travnjaka i košnju trave oko škole obavljaju školski domari, a povremeno uključujemo i djelatnike Komunalnog poduzeća Zaprešić. U održavanje i čišćenje okoliša škole po potrebi se uključuju svi djelatnici škole i učenici.

Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Okvirni vremenik

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Sigurnost djece

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju