preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

Školski projekti

Školski  projekti

U sklopu školskih preventivnih programa zlouporabe sredstava ovisnosti  anketiramo sve učenike sedmih razreda kako bismo imali uvid u njihov doticaj sa sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, droge). Isti projekt rađen je u svih osam škola bivše općine Zaprešić, a rezultate objedinjujemo u “Zaprešićkom špiglu “.


Nastavit ćemo i projekt “Koliko znamo o AIDS-u“ s učenicima  osmih razreda, a povodom Dana borbe protiv AIDS-a liječnik školske preventivne medicine održat će predavanje za učenike.
Razrednici će uz pomoć pedagoga na satovima razrednog odjela obrađivati teme po priručniku za učitelje “Humane vrednote“, a za sate razredne zajednice su svim razrednicima dane gotove radionice prilagođene uzrastu učenika.


Nastavljamo projekt  “Afirmacijom pozitivnih vrijednosti protiv nasilja”, koji podrazumijeva: obradu teme na Učiteljskom vijeću, roditeljskim sastancima i satovima razrednika, a njime promičemo nenasilno rješavanje sukoba.

Tijekom školske godine planiramo imati roditeljske sastanke s određenom tematikom, a u sklopu projekata koji će se raditi. Po potrebi bit će sazvani posebni roditeljski sastanci (za učenike s negativnim ocjenama te učenike s neopravdanim izostancima i sl.)


Eko-škola smo, radimo na očuvanju i zaštiti okoliša. Tijekom školske godine prikupljamo stari papir i baterije, a prihodom od prodaje sufinancirat ćemo izlet za najbolji razred. Imamo eko-kodeks, eko-himnu, logo škole i eko-pano. U travnju organiziramo projektni dan posvećen Danu planeta Zemlje i Uskrsu. Također organiziramo školski ekološki kviz i Uskrsni sajam. Školskim ekološkim kvizom obilježavamo Dan planeta Zemlje.
 

Provodimo osnovni CAP program (Child Assault Prevention) – prevencija zlostavljanja djece. Nositelji programa su Dubravka Vulić, dipl. Pedagog, Anita Zubčić Ban, učiteljica razredne nastave, Rinka Grujičić, učiteljica razredne nastave i Martina Levak, učiteljica razredne nastave. Ciljana skupina su roditelji i  učenici 2. razreda. Program ima za cilj smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama; potaknuti lokalnu zajednicu da sprječavanje nasilja među ljudima, a posebno zlostavljanja djece, prepozna kao svoj važan cilj i nastojanje; sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.
U TEEN CAP programu – prevenciji zlostavljanja tinejdžera nositelji programa su Dubravka Vulić, dipl. pedagog i dr. Miro Benčić (roditelj). Ciljana skupina su roditelji i učenici 8. Razreda. Ciljevi ovog programa su: povećati informiranost zajednice o problemu nasilja nad adolescentima; pružiti adolescentima znanja i vještine za postupanje u opasnim situacijama; utjecati na mijenjanje stavova i vjerovanja koji leže u pozadini nasilništva.
       

Preventivni program „Modifikacija ponašanja putem igre“ – MPPI, radimo u suradnji s Centrom za mladež Zaprešić. Program ima za cilj stvaranje vrijednosnog sustava i stavova "radom kroz igru" kako bi se uklonili ili spriječili rizici pojavljivanja društveno neprihvatljivog ponašanja djece koja uzrokuju maloljetničku delikvenciju. Cilj je i stvaranje pozitivnog okruženja u kojem djeca mogu razviti i korisno upotrijebiti svoje potencijale na kognitivnom, emocionalnom i socijalnom planu.

U sklopu projekta „Identifikacija i rad s darovitim i potencijalno darovitim učenicima“ identificiraju se potencijalno daroviti učenici trećih razreda koji se ističu svojim sposobnostima. Identificirani potencijalno daroviti učenici četvrtih razreda uključuju se u Radionice za kreativno mišljenje, koje vodi školska psihologinja. Osnovna svrha projekta je poticanje osobnog rasta i razvoja darovitih učenika, razvijanje kreativnog mišljenja i prevencija neprihvatljivog ponašanja darovite djece. Ove godine planirane su radionice za potencijalno darovite učenike četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda.
         

Projekt „Tribo-moderna“ provodi se u suradnji sa udrugom Capoeira Amazonas i Centrom za mladež Zaprešić, a korisnici su učenici koji su od strane škole procijenjeni kao djeca u visokom riziku od pojave poremećaja u ponašanju ili kao djeca koja su izolirana od strane vršnjaka, nedostaje im socijalne podrške ili je njihova obitelj nižeg socio-ekonomskog statusa. Opći cilj projekta je utjecati na promjenu percepcije i stavova djece, vezano uz poimanje kako samog sebe tako i okoline te djelovati u smjeru jačanja unutarnjih kapaciteta i pozitivnog utjecaja na cjelokupno ponašanje.

Projekt „VOZI“ (volontiram, organiziram, znam i iniciram) provoditi ćemo u suradnji sa Centrom za mladež, Zaprešić, a kroz ovaj projekt će volonteri pružati pomoć u učenju za naših 5 učenika.

 

vijesti

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Raspored zvonjenja

Prije podne

1. 08:00 – 08:45
2. 08:50 – 09:35
3. 09.45 – 10:30
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 – 12:15
6. 12:20 – 13:05
7. 13:10 – 13:55

 

Poslije podne

0. 13:10 – 13:55
1. 14:00 – 14:45
2. 14:50 – 15:35
3. 15:45 – 16:30
4. 16:40 – 17:25
5. 17:30 – 18:15
6. 18:20 – 19:05
Pristup e-Dnevniku

Informacije

ŠKOLSKI LIST I FACEBOOK

DIGITALNI ŠKOLSKI LIST

 

FACEBOOK
OŠ LJUDEVITA GAJA

Školski tableti
Temeljni dokumenti
UPIS U 1.r.
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju