U petak, 21.11.2025. učenici 3. d razrednog odjela u pratnji učiteljice Rinke Grujičić i školske knjižničarke Eme Šoštarić, posjetili su novi Pekarski centar tvrtke „Lesaffre“ u Buzinu, poznate po proizvodnji DIGO kvasca, gdje su sudjelovali u trosatnoj radionici izrade i pečenja bio kruha i pekarskih proizvoda. Dočekali su ih djelatnici tvrtke te ih upoznali sa sigurnosnim pravilima. Svatko je dobio kapu i pregaču, radio na svojoj radnoj jedinici pa su se osjećali kao pravi masterchefovi s natjecateljskim duhom. Započeli su procesom procjene i vaganja sastojaka, izrade i oblikovanja tijesta, određivanjem temperature pečenja. Dok su se kruhovi i peciva pekli, učenike su upoznali sa svim djelatnostima unutar tvrtke, računovodstvom, marketingom, IT sektorom, poslovima prehrambenih tehnologa, pekara, trgovačkih putnika. Na kraju obilaska ureda učenici su u sobi za sastanke iznijeli neke svoje prijedloge i ideje plasiranja proizvoda. Puni dojmova vratili su se u Pekarski centar gdje ih je dočekao bogat domjenak pa su se počastili, a uz božićnu glazbu su i zaplesali. Pekar je iz peći izvadio peciva, čim su se ohladila, spakirali su ih kako bi ih pokazali ukućanima. Zahvalili su voditeljima radionice koji su strpljivo odgovarali na njihova pitanja te je svaki učenik dobio poklon paket za izradu kruha kod kuće i prigodni adventski kalendar. Nestrpljivi da pokažu naučeno, svi su već za vikend ispekli i ukrasili svoj kruh.


