preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

Vijesti

UPUTE ZA PRIJAVU U SREDNJE ŠKOLE, ISPIS I DOSTAVLJANJE PRIJAVNICA I UPISE

Autor: Anja Rajčević, 7. 7. 2020.

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., dana 8. srpnja 2020. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ (Upisi.hr). Prijave obrazovnih programa započet će od 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive nakon 22:00 sata istoga dana. 


Također, obavještavamo vas da je 13. srpnja 2020. godine, do 12:00 sati, rok za dostavu dokumentacije redovnih učenika kojom se ostvaruju dodatna prava za upis.


Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 22. srpnja 2020. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 12. srpnja 2020. 

Posebno je važno pratiti i mrežne stranice srednjih škola koje kandidat želi upisati jer se tamo mogu pronaći važne informacije koje se odnose samo na tu srednju školu.


Kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja. Programe obrazovanja, odnosno srednje škole koje ih izvode, moguće je pretraživati prema zadanim kriterijima pretrage. Za svaki program obrazovanja moguće je pregledati detaljnije informacije koje sadrže opis programa, strukturu bodovanja, popis preduvjeta i ostale važne informacije o programu obrazovanja. Programi, obrazovanja koji se žele upisati, dodaju se na listu prioriteta koja se može mijenjati sve do 22. srpnja 2020. godine.

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. 

Važno je da kandidati provjere jesu li im svi programi obrazovanja na listi prioriteta poredani prema njihovim željama i mogućnostima jer nakon zaključavanja odabira programa obrazovanja odnosno škola, nikakve izmjene više neće biti moguće. Važno je, također, da se na listi prioriteta nalaze samo programi obrazovanja koje kandidat doista namjerava upisati.

Prilikom prijave pojedinoga programa obrazovanja potrebno je odabrati prvi i drugi strani jezik i izborne predmete između ponuđenih stranih jezika i izbornih predmeta koji se u srednjoj školi predaju. Odabirom prvoga stranoga jezika, znanje toga stranoga jezika postaje preduvjet za odabrani program obrazovanja. Preduvjet se smatra ispunjenim ako je kandidat u osnovnoj školi učio taj strani jezik najmanje četiri godine ili ako na dodatnoj provjeri u srednjoj školi dokaže poznavanje toga stranoga jezika.
 

Programi obrazovanja za koje škole provode dodatne provjere imaju raniji rok prijave te ih je nužno prijaviti do roka navedenog u Kalendaru.

Ako kandidat nije zadovoljio potrebne preduvjete za upis nekoga od prijavljenih programa obrazovanja, navedeno će biti vidljivo na detaljnome prikazu bodovanja za prijavljeni program obrazovanja u svakome trenutku.

Ljestvice poretka obnavljaju se svakih sat vremena pa je posljedicu promjene podataka ili redoslijeda na listi prioriteta moguće vidjeti za najviše sat vremena, ovisno o trenutku promjene.

Kandidat će se naći na konačnoj ljestvici poretka samo jednoga programa obrazovanja na kojemu se nalazi u sklopu upisne kvote i to onoga koji je najviše na njegovoj listi prioriteta. Ostaje na ljestvicama poretka višega prioriteta na kojima se ne nalazi u sklopu upisne kvote, a na svim ostalim ljestvicama poretka nižega prioriteta se ne prikazuje.


Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 25. srpnja 2020. godine. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. 
 

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“. 

 

PRIJAVNICE se ispisuju iz sustava Upisi.hr 22. srpnja 2020. Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima, a dostavlja se razredniku u osnovnoj školi koju učenik pohađa.

Učenik će moći sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISpuSŠ. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se treba dostaviti razredniku elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu s prioritetnim programima obrazovanja, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektroničkim putem. Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjena prijavnica može se ispisati u školi, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Rok za potpisivanje prijavnica je 24. srpnja 2020. u 12 sati.

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat i upisati na onaj izbor na kojemu je stekao pravo upisa u trenutku zaključavanja odabira, odnosno ispisivanja prijavnice, već predstavlja njegovu konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja.

 

Kandidat svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici dostupnoj na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr), koju je dužan dostaviti u srednju školu u kojoj je ostvario pravo upisa do roka navedenoga u Kalendaru. Upisnica je obrazac koji sadrži osnovne informacije o obrazovnom programu ili programima u koje je kandidat stekao pravo upisa.

Dodatno, kandidati koji su ostvarili pravo na upis u programe obrazovanja za koje je potrebna potvrda liječnika školske medicine ili liječnička svjedodžba medicine rada, odnosno potvrda obiteljskog liječnika, dužni su do roka objavljenoga u Kalendaru u srednju školu dostaviti ove dokumente osobno ili elektroničkim putem (skenirane ili slikane) na e-adresu srednjoškolske ustanove. Dokumente elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona, broj mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.

 

Za sve nejasnoće i upite slobodno se obratite školskoj psihologici Anji Rajčević na e-mail anja.rajcevic@skole.hr
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Pristup e-Dnevniku

Školski tableti
Digitalni školski list

Školski kurikulum
Informacije

UPIS U 1.r.
Sigurnost djece

Satnica
 
Smjena A
       
1. 7:45 - 8:25
2. 8:30 - 9:10
3. 9:20 - 10:00
4. 10:10 - 10:50
5. 10:55 - 11:35
6. 11:40 - 12:20
7. 12:25 - 13:05
 
Smjena B
       
0. 13:05 - 13:45
1. 13:45 - 14:25
2. 14:30 - 15:10
3. 15:20 - 16:00
4. 16:10 - 16:50
5. 16:55 - 17:35
6. 17:40 - 18:20
7. 18:25 - 19:05
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju