2019-12-12 15:26:58

KULTURNA I JAVNA DJELATNOST U PRVOM POLUGODIŠTU ŠK.GOD.2019./2020.

Početkom nove nastavne i školske godine već tradicionalno kreću i terenske nastave. Prvi su išli učenici sedmih razreda, 30. rujna 2019. u Samobor i Adrenalinski park, a već prvog listopada put Ščitarjeva zaputili su se učenici petih razreda sa svojim razrednicima. Ove su godine naši osmaši ponovno posjetili Liku, tj. Smiljan, rodnu kuću Nikole Tesle te Gospić, a put Like, točnije Krasnog uputili su se i učenici šestih razreda i posjetili noviju atrakciju Kuću Velebita te Krasno i rijeku Gacku. Treću su razredi krajem listopada bili na terenskoj nastavi u Laduču na imanju Mont Antonio dok su četvrti razredi u dvama terminima obišli Autokuću Rimac i imali priliku vidjeti kako nastaju poznata električna vozila u našem susjedstvu.

 

POSJETI KAZALIŠTU

U listopadu su učenici krenuli u kazališta te su sedmaši u Žar ptica gledali novu predstavu za adolescente „Ako kažeš, gotov si“, a u istom su kazalištu šestaši gledali „Kraljević i prosjak“. 23. su listopada učenici drugih razreda posjetili kazalište Trešnja i gledali predstavu „Pipi Duga Čarapa“, a Žar ptica su ponovno u studenome posjetili učenici petih razreda i gledali „Mrvice iz dnevnog boravka“, a učenici četvrtih razreda gledali su predstavu „Družba Pere Kvržice“, a nakon predstave obišli su groblje Mirogoj.

Planirani književni susret prvašića s književnicom Jadrankom Čunčić-Bandov je otkazan kao i kino za učenike osmih razreda.

  1. je prosinca 2019. u školi upriličen Medni dan za učenike prvih razreda.

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić