2017-05-10 21:31:55

„DO VELIKIH SE VISINA USPINJEMO ZAVOJITIM STUBAMA“ (F.Bacon)

Državnom razinom završena su natjecanja u školskoj godini 2016./2017. U državi od 4 milijuna stanovnika, tisuće i tisuće učenika i mnoštva velikih gradova nalazi se i naš gradić Zaprešić – mali grad, velikih umova. Dokaz su tome i postignuća naših učenika na svim razinama, od školske do one najviše – državne. Biti u samom vrhu među tako velikom i jakom konkurencijom, svakoga čini ponosnim, a još je draže kada vidite da učenici s ponosom i uzdignute glave predstavljaju svoju školu i daju najbolje od sebe i više od toga.

Prije svega, priprema je ključ! Upornim radom, trudom, učenjem i kada su drugi slobodni, može se puno. Naši učitelji, mentori učenika postaju njihova druga obitelj, stvara se međusobni odnos povjerenja i nade u što bolje rezultate. Vrijeme provedeno u pripremama donosi svrhu i cilj, a kada imate cilj, sve je jasno definirano! Ono što je najvažnije, međusobno je uvažavanje prijatelja koji su sada jedni drugima konkurencija, no ne zadugo. U cijeloj je priči važna i potpora obitelji i bližnjih koji daju vjetar u leđa na drugačiji način, razumijevanjem ponekih hirova i prkosnog ponašanja, ali znajući da zaista nije lako prolaziti sav taj pritisak natjecanja, sve se zaboravi.

Kad se sve ovo navedeno zbroji, dobije se izvrstan rezultat kakav su ostvarili učenici natjecatelji naše škole. Zahvaljujemo svima, ponosni smo na sve bez obzira na rezultat, hvala i vama, dragi roditelji na strpljenju i utrošenome vremenu, hvala kolegama i kolegicama mentorima koji su trudom i pripremama doprinijeli ovakvim rezultatima i tome da se ime našega grada i naše škole čuje na tolikim natjecanjima. Zaista ste osvijetlili ime škole pa neka je i sam Gaj ponosan što njegovo ime nosi škola puna genijalaca i velikih umova. Rezultate svih natjecanja možete pogledati na mrežnim stranicama naše škole u rubrici „Natjecanja“, a ovdje ćemo izdvojiti učenike koji su sudjelovali na državnim razinama natjecanja.

LUKA GULIŠ (8.A) – Matematika (mentorica ,prof. Dorotea Slipac) – 5.mjesto

                                Engleski jezik (mentorica, prof.Sanja Špoljar) – 3.mjesto

                                Biologija ( mentorica, prof. Jasenka Matičec) – 8.mjesto

JAKOV VILIĆ (8.A) – Kemija (mentorica, prof. Nikolina Novak) – 6.mjesto

                                 Biologija ( mentorica, prof. Jasenka Matičec) – 4.mjesto

HANA TRETINJAK (8.D) -  Kemija (mentorica, prof. Nikolina Novak) – 6.mjesto

LEA BURILO (8.D) – Geografija (mentor, prof. Ivan Zelenić) – 7.mjesto

FRAN MILETIĆ (7.B) -  Biologija ( mentorica, prof. Jasenka Matičec) – 3.mjesto

HANA TRETINJAK I ZITA ŠANTEL (8.D) – Eksperimentalni rad iz fizike (mentor,prof. Antonio Svedružić)

PETRA TUŠEK, ARIA CARIĆ, LUCIJA ČREP, LARA STUBIČAR (3.D) – Smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja – „Očuvanje kulturne baštine“ (mentorica, učiteljica Martina Velikov)

Čestitke i svim učenicima koji su osvojili nagrade na raznolikim likovnim i literarnim natječajima kako u nižim tako i u višim razredima. Posebno smo ponosni na naše učenice pjesnikinje čiji su radovi odabrani i nagrađeni na ovogodišnjim Poetskim susretima u organizaciji Gradske knjižnice iz Zaprešića. One su: Katarina Vilić, Ena Nucak i svestrana Jelena Glasovac, učenica s iznimnim talentom u literarnom području čije su pjesme i priče nagrađivane, a Jelena svojim literarnim uradcima često predstavlja školu na smotri LIDRANO, uvijek s izvrsnim rezultatima.

 Učenik petog razreda Matej Singh Lacko sudjelovao je na Smotri likovnih radova“ LIK“ gdje je njegov rad predložen za državnu razinu. Čestitke Mateju i mentorici, prof. likovne kulture Ivi Ćurić, a čestitati moramo i našoj Tonki Doko, umjetničkoj duši iz petog razreda koja glumi, piše, pjeva, a sve je to rezultiralo ovogodišnjim sudjelovanjem na smotri „Novigradsko proljeće“.

Sportski duh škole promoviraju i naši sportaši s učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture, a ovdje ćemo posebno spomenuti osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju za djevojčice i 4.mjesto na poluzavršnom natjecanju iz odbojke za dječake.

Velika smo škola, različitih profila učenika od kojih je svaki uspješan i od kojih svaki pokazuje zanimanje za nešto drugo jer to i jeste cilj školske zajednice – podupirati i zajedničkim radom i trudom razvijati dječje potencijale, a rezultat dođe sam po sebi kao kruna toga rada. Ponosni smo na sve rezultate, veselimo se i novim izazovima, i uvijek ćemo se voditi starom japanskom poslovicom koja kaže „SREĆA POMOGNE NEKAD – RAD UVIJEK !„


Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić