preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

Vijesti

KULTURNA I JAVNA DJELATNOST U DRUGOM POLUGODIŠTU ŠK.GOD.2018./2019.

Autor: Jelena Matučec, 21. 5. 2019.

S novom smo godinom ušli u nove izazove, putovanja, posjete kinu i kazalištu, književne susrete, terenske nastave, izlete, ali krenimo redom. Drugo je polugodište „rezervirano“ za odlazak u kino, a naš je odabir Cinestar „Arena“ kamo su početkom veljače išli učenici sedmih razreda i gledali suvremenu verziju poznate Knjige o džungli koja je im se jako svidjela tako da su isti film pogledali i učenici petih razreda u ožujku. Šestaši su uživali u animiranom filmu „Spider-man (novi svijet“), a za animirani su se film „Korgi“ odlučili učenici drugih razreda. Treći i četvrti razredi u kinu su gledali dječji igrani film „Mala gospođica Doolitle“.

Što se tiče kazališta, naši su prvašići prvi puta zajedno kao razred išli na kazališnu predstavu „Crvenkapica“ u kazalište „Trešnja“, početkom ožujka i uživali u raspjevanoj i plesnoj predstavi prema istoimenoj bajci braće Grimm. Učenici osmih razreda sa svojim su razrednicima posjetili Pučko otvoreno učilište u Zaprešiću i gledali predstavu „Alisa u zemlji čudesa“ i bodrili svoje prijatelje iz škole koji su u predstavi glumili. 16. travnja učenici drugih razreda također su posjetili Pučko učilište u Zaprešiću gdje su gledali predstavu „Pisma iz Zelengrada“ u novom ruhu.

Različita su se književna i kulturna događanja odvijala u školi tijekom drugog polugodišta. Tako nas je 12. veljače 2019. godine posjetila poznata dječja književnica i uvijek rado viđena gošća Željka Horvat Vukelja koja je u školskoj knjižnici u dvama školskim satima učenicima drugih razreda predstavljala likove iz svojih priča i uveseljavala ih i nasmijavala. Osmog su nas ožujka posjetile grupe vrtićaraca Dječjeg vrtića „Vrtuljak“ i razgledali školske prostorije  u kojima će mnogi od njih od jeseni i boraviti. Bibliobus Gradske knjižnice iz Zaprešića posjetio je školsku knjižnicu i učenike 4.c razreda 11. ožujka i tom su prilikom oni razgledali unutrašnjost bibliobusa te se upoznali s načinom njegovog rada. 26. ožujka 2019. godine obilježili smo Ljubičasti dan u školskoj knjižnici i tom smo prilikom ugostili liječnicu iz KB Dubrava koja je učenicima 3.a i 3.d razreda održala predavanje o epilepsiji educirajući ih pri tome o značenju bolesti i postupcima pomoći potrebitima. Povodom Dana planeta Zemlje, već se tradicionalno u našoj školskoj knjižnici održala Eko debata u kojoj su dvije ekipe raspravljale o štetnosti termoelektrana, a taj se dan u školskoj dvorani održao i Školski eko kviz. Za učenike je  osmih razreda 16. travnja 2019. godine u predvorju škole održano predavanje o Domovinskom ratu koje su održali članovi Udruge branitelja iz Zaprešića. Učenici drugih razreda 16. su svibnja imali predavanje i praktični dio „Yumicar“ pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića i okušali se u vožnji automobilima i upoznali se s pravilima prometne kulture.

Terenske nastave u drugom polugodišu:

 1. razredi: Park Maksimir – 17.travnja 2019.
 2. razredi: 2.b i 2.c razredni odjel – posjet Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu – 12. ožujka 2019.
 3. razredi: ušće Krapine u Savu – 4. travanj 2019.
 4. razredi: Park znanosti, Oroslavje – 2. svibanj 2019.
 5. razredi: Ščitarjevo – svibanj – NIJE REALIZIRANO ZBOG LOŠEG VREMENA
 6. razredi: Arheološki muzej – Botanički vrt – 7. lipnja 2019.
 7. razredi: posjet Vukovaru – 13. i 14. veljače 2019.

Završni izleti:

 1. razredi: Grad mladih – 7.lipnja 2019.
 2. razredi: Samobor – Eko selo – 7. lipnja 2019.
 3. razredi: Bjelovar – Veliki Grđevac – 10. lipnja 2019.
 4. razredi: Veliki Tabor – Grešne gorice – 10. lipnja 2019.
 5. razredi: Trakošćan – Veliki Tabor – 7. lipnja 2019.
 6. razredi: Plitvička jezera – 10. svibnja 2019.
 7. razredi: višednevna stručna ekskurzija – Prvić-Murter – Zlarin – 4. – 7.lipnja 2019.
 8. razredi: Krk – 7. lipnja 2019.

Višednevna stručna ekskurzija – „Munchen“ - za učenike koji uče njemački kao drugi strani jezik – 15. – 17. travnja 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Školski kurikulum
UPIS U 1.r.
Informacije

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Sigurnost djece

Satnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju