preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Nastava  > 4.d  > 2014./2015.
2014./2015.

Grad mladih

Autor: Martina Velikov, 29. 3. 2016. 00:12

 [više]

LegendFest Lukavec 2015.

Autor: Martina Velikov, 3. 4. 2016. 18:46

 

      Coprnice, čarobnjaci, moguti i mitska bića glavna su tema drugog izdanja LegendFesta, obiteljskog festivala narodnih riča, legendi i mitova Zagrebačke županije koji se u rganizaciji Udruge Val kulture i Muzeja Turopolja i uz podršku Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Velike Gorice i Turističke    zajednice Zagrebačke županije      održao 30. i 31. svibnja u Starom gradu    Lukavcu pokraj   Velike Gorice.                                                                                                                

 [više]

Moja prva slikovnica

Autor: Martina Velikov, 3. 4. 2016. 18:31

   Bajke, priče i slikovnice prvi su susreti djece s književnošću. Naviku čitanja treba razvijati i njegovati. Čitanje dječje literature uči djecu razumijevanju vlastitih i tuđih osjećaja, shvaćanju i prihvaćanju socijalnih načela i odnosa, potiče razvoj govora, zapažanja, pamćenja i zaključivanja. Čitanje pokreće dijete na razmišljanje, razvija maštu, kreativnost i kritičko razmišljanje te obogaćuje njegov rječnik. Da je tome tako, potvrđuju slikovnice koje su učenice 1.d razreda na likovnoj grupi same napisale i ilustrirale. U izradu slikovnica uložile su veliki trud i dobile pozitivne reakcije svojih vršnjaka nakon što su im slikovnice bile pokazane i pročitane.


        

 [više]

Lektira u 1. razredu

Autor: Martina Velikov, 21. 3. 2016. 21:16

   Da djeca vole čitati lektire te mogu, znaju i žele uživati u njima dokazali su nam marljivi đaci prvaci.
Nakon pročitanog djela Jensa Sigsgaarda Pale sam na svijetu zadatak je bio ponoviti redoslijed događaja. Učenici su to učinili kreativno, kroz igru. Izradili su u grupama svoju društvenu igru koju su naravno s veseljem i odigrali.

 [više]

Izlet u Donju Stubicu na seosko imanje Majsecov mlin

Autor: Martina Velikov, 28. 3. 2016. 23:42

   Povodom Dana planeta Zemlje učenici prvog razreda proveli su dan u prirodi u Donjoj Stubici na seoskom imanju Majsecov mlin. Obnovljen Majsecov mlin nalazi se podno Medvednice, na sjevernom kraju Donje Stubice, u izvornom ambijentu u kojem su živjeli naši djedovi i pradjedovi. Nakon obilaska mlina učenici su prisustvovali u radionici izrade kruha te prezentaciji izrade drvenih igračaka. Tradicija izrade drvenih igračaka pod zaštitom je UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

 [više]

 Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Okvirni vremenik

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Sigurnost djece

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju