preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

Login
 

 

Dragi roditelji i djeco,

molimo da ispunite upitnik vezano za poboljšanje kvalitetete i raznolikosti prehrane u našoj školi (procijenjeno vrijeme ispunjavanja: 5 minuta)

Raspored zvonjenja

Prije podne

1. 08:00 – 08:45
2. 08:50 – 09:35
3. 09.45 – 10:30
4. 10:40 – 11:25
5. 11:30 – 12:15
6. 12:20 – 13:05
7. 13:10 – 13:55

 

Poslije podne

0. 13:10 – 13:55
1. 14:00 – 14:45
2. 14:50 – 15:35
3. 15:45 – 16:30
4. 16:40 – 17:25
5. 17:30 – 18:15
6. 18:20 – 19:05
Pristup e-Dnevniku

Informacije

2023./2024.

ŠKOLSKI LIST I FACEBOOK

DIGITALNI ŠKOLSKI LIST

 

FACEBOOK
OŠ LJUDEVITA GAJA

Eko škola

 

UZ Gaj

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2011.

Ukupno: 2264993
Ovaj mjesec: 6721
Ovaj tjedan: 2300
Danas: 268
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt „Jedan korak za zdravlje“
Autor: Tomislav Cerinski, 8. 4. 2011.


 

Naša škola uključila se u projekt Zdrava prehrana i ekologija i prijavila na natječaj u organizaciji Udruge Lijepa naša i Dm-a.

Ovaj projekt ima edukativan cilj osvijestiti važnost uloge zdrave prehrane, ekologije i fizičke aktivnosti kao prevencije mnogih zdravstvenih poremećaja.

Želja nam je bila potaknuti osmišljavanje zdravijih životnih navika kako kod djece tako i kod roditelja i nastavnika kroz edukativna predavanja, radionice, prezentacije i pisane materijale.

Projekt su osmislili i proveli školska psihologica i grupa darovitih učenika četvrtih razreda uz pomoć učiteljica, roditelja, jedne bake i ostalih učenika četvrtih razreda.

Rezultati ankete o zdravoj prehrani pokazali su da 59% učenika misli da se zdravo hrani, a 29% ne razmišlja o tome kako se hrani. O zdravoj prehrani je u školi naučilo 55% učenika, a 43% njih je o prehrani naučilo kod kuće. Gotovo svi učenici (njih 91%) zna da prehrana utječe na zdravlje ljudi. Da je važno raznoliko se hraniti misli 87% učenika. 60% učenika doručkuje redovito, 49% svakodnevno jede voće, a povrće svakodnevno jede tek 29% učenika. Tri glavna obroka dnevno ima 80% učenika, a 75% ima i međuobroke tijekom dana. Za međuobrok 50% učenika jede voće i povrće, 23% slastice i grickalice, a 16% jogurt ili sok. 56% učenika četvrtih razreda hrani se u školskoj kuhinji. Učenici izjavljuju da osim prehrane na zdravlje utječe još: osobna higijena, tjelovježba i sport, čist okoliš, dovoljno sna, zdrave životne navike koje isključuju ovisnosti, boravak na svježem zraku, tjelesna težina i umjerenost u hrani.

U svim četvrtim razredima organiziran je sat tjelesno-zdravstvene kulture na temu važnosti kretanja i redovite fizičke aktivnosti za zdravlje djece općenito.

Grupa darovitih učenika, uz pomoć ostalih učenika iz razreda, prezentirala je sportove i fizičke aktivnosti kojima se bave. Predstavljeni su: skokovi u vodu, odbojka, rukomet, taekwondo, košarka, judo i ples (balet i hip-hop).

U svim četvrtim razredima organiziran je sat razrednog odjela s gostima predavačima na temu zdrave prehrane i ekološkog uzgoja. Gosti predavači bile su dvije majke i jedna baka učenika četvrtih razreda. Imali smo predavanja i radionice na teme: „Čisti okoliš“, „Zdrava prehrana i žitarice“ i „Eko poljoprivredno gospodarstvo“.

Podijelili smo djeci knjižicu „Prehrambene smjernice za djecu“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 Grupa darovitih učenika četvrtih razreda izradila je zanimljiv plakat o važnosti zdrave prehrane i ekologije za zdravlje čovjeka. Ovaj plakat izložili smo na vidljivo mjesto u školi.

 

SLIKE





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju