preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima

Autor: Ema Šoštarić, 15. 7. 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

podsjećamo da su sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnom proračunu.

Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su škole, a postupanje s njima regulirano je Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2019.). Sredstvima Državnoga proračuna nabavljaju se isključivo udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete sukladno Odluci o odabiru koju donosi Škola.

Troškove nabave drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, radni listovi, zbirke, atlasi, likovne mape) za školsku godinu 2020./2021. snose i nabavljaju sami roditelji/skrbnici.

S obzirom da Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prema Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu  i srednju školu (čl.16, st.8)[1] određuje maksimalne iznose koje roditelj može platiti (iznosi su: razredna nastava – 111,06 kn; 5. i 6. razred – 244,36 kn; 7. i 8. razred – 344,39 kn) potrebno je potpisati suglasnost kojom roditelji potpisuju da će samostalno i o svom trošku nabaviti sve potrebne druge obrazovne materijale.

Potpisanu suglasnost potrebno je do 28.8.2020. godine osobno donijeti u školu ili skeniranu i potpisanu poslati na e-mail razrednika.

Molimo vas da, prilikom kupovanja drugih obrazovnih materijala, s Vašom djecom provjerite na koje su izborne predmete upisani. Posebnu pažnju obratite na Informatiku koja se uvodi kao izborni predmet u razrednu nastavu. U 5. i 6. razredu informatika je obavezan predmet, dok je u 7 i 8. razredu izborni predmet.

Ovim putem mole se i roditelji svih učenika koji će iduće školske godine 2020./2021. krenuti u prvi razred Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću  da ne nabavljaju druge obrazovne materijale do rujna, odnosno, dok ne dobiju informaciju u koji odjel 1. razreda njihovo dijete ide.       

                                                


[1] „Ukupna cijena svih komercijalnih drugih obrazovnih materijala koji se koriste u nastavi obveznih predmeta u pojedinom razredu ne smije prelaziti 2% za razrednu nastavu, 30% za 5. i 6. razred odnosno 40% za 7. i 8. razred iznosa umnoška pripadajućeg koeficijenta (f) i medijalne neto plaće (M) iz članka 4. stavka 1. ovoga Zakona. Za eventualna prekoračenja ovoga iznosa potrebna je suglasnost roditelja.“ – čl. 16., st. 8.,  Zakon o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Školski kurikulum
UPIS U 1.r.
Informacije

Tražilica
Korisni linkovi
Sigurnost djece

Satnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju