preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Naslovnica
Vijesti

VIRTUALNI DANI U 1.C I 1.D RAZREDNOM ODJELU U SVIBNJU

Autor: Rinka Grujičić, 23. 6. 2020.

Nekolicina učenika 1.c i 1.d razrednog odjela, koja se u svibnju vratila u škole, ishode književnosti i stvaralaštva usvojila je na malo drukčiji način nego obično. Učenici su se stvaralački izražavali, crtali stihove i dijelove priča, opisivali likove i prostor, smišljali drugačiji kraj i još puno toga. 

Jeste li se ikada zapitali što rade ljudi koji žive u susjedstvu škole? Krije li se u tim kućama neki pisac, pjesnik, glumac, slikar? Mi jesmo i saznali smo da u blizini živi prava spisateljica. Nabavili smo priču „Noć kad je lisac uhvatio Mjesec“ koju je napisala Ines Marcijuš Kruljac i predali se čitanju i maštanju.

Nakon čitanja i razgovora o djelu i likovima, imali smo puno pitanja za spisateljicu. Kako ih postaviti, nego virtualno. Ines se potrudila i na svako naše pitanje, ne samo da je odgovorila, već nam je sve odgovore poslala u video poveznici snimljenoj u Novim dvorima te nam je postalo jasnije kako je priča nastala.

 

Nakon toga smo ilustrirali najdraži dio priče i poslali fotografije ilustratorici Jasmini Kosanović. Autoricama su se radovi toliko svidjeli da su napravile virtualnu likovnu izložbu radova koje su postavile na svoje službene stranice.

Jasmina nam se predstavila i snimila video poveznicu s uputama za slikanje kako je nastao lik sove i kako mi možemo oslikati sovu.

Nakon što se vratio veći broj učenika, na satu likovne kulture i ostali učenici su postali ilustratori. Pogledajte naše izložbe i uživajte u njima.

Učenici 1.c i 1.d razrednog odjela
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Školski kurikulum
UPIS U 1.r.
Informacije

Tražilica
Korisni linkovi
Sigurnost djece

Satnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju