preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Naslovnica
Vijesti

Online virtualne učionice naše škole

Autor: Robert Rumenović, 17. 3. 2020.

Poštovani,

online virtualne učionice za učenike od 5. do 8. razreda sada su dostupne putem usluge Microsoft Teams, na sljedećim poveznicama:

5.a 6.a 7.a 8.a
5.b 6.b 7.b 8.b
5.c 6.c 7.c 8.c
5.d 6.d 7.d 8.d
5.e   7.e 8.e

 

Za pristup virtualnoj učionici svaki učenik mora aktivirati svoj korisnički račun. Oni koji do sada to nisu napravili mogu to učiniti ovdje. Osim putem navedenih poveznica, učionicama se može pristupiti putem web stranice (ovdje ili ovdje) ili aplikacije za mobilne uređaje i tablete (iOS i Android).

Korisnicima školskih tableta postavljena je aplikacija Teams koju mogu koristiti. U slučaju da se ona još nije instalirala, potrebno je na neko vrijeme ostaviti tablet uključen i s omogućenim pristupom Internetu. Sve potrebne aplikacije instalirat će se automatski.

Molimo sve učenike da koriste primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja kao i u klasičnoj školskoj učionici. Za neprimjerene oblike ponašanja učenici mogu snositi posljedice. Napuštanje virtualne učionice je zabranjeno, iako je ta mogućnost učenicima dostupna.

Učenici imaju obvezu svakog nastavnog dana prijaviti se u virtualnu učionicu. Način evidentiranja učenika odredit će razrednici. Učitelji će u virtualnim učionicama pratiti aktivnosti učenika te im davati zadatke i upute o radu. Vrednovanje rada učenika do daljnjega se neće provoditi.

Učenici trebaju redovito izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama bilo kada u tijeku dana. Razumljivo je da nastaju tehničke poteškoće zbog kojih u pravilu učenici neće imati zadane vremenske rokove.

U samoj aplikaciji Teams učenicima je omogućena međusobna komunikacija, kao i kreiranje vlastitih timova, što su, u duhu razvoja vještina korištenja ovog alata, slobodni učiniti. Moguća je i individualna komunikacija s predmetnim učiteljima, ali molimo da se time koristite samo radnim danima, tijekom uobičajenog radnog vremena.
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica
Korisni linkovi
Sigurnost djece

Satnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju