preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Naslovnica
Vijesti

ČITANJEM DO ZVIJEZDA 2019./2020.

Autor: Kristina Jovanović, 9. 3. 2020.

Ove smo se godine odlučili prijaviti na popularni kviz za knjigoljupce „Čitanjem do zvijezda“. Nacionalni je to  projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je "Između stvarnosti i fantazije".

 Odabrani naslovi su:

1. Harry Potter i kamen mudraca, J. K. Rowling (Algoritam)

2. Nikadgrad : Kušnje Morrigan Crow, Jessica Townsend (Znanje)

3. Zmaj ispod Staroga grada, Krunoslav Mikulan (Naklada Ljevak)

U projektu su , uz Mlade knjižničare, sudjelovali i učenici sedmih razreda, a mentorice su učiteljice hrvatskog jezika, Leonida Fijan, Ivana Prstačić, Tanja Resanović i knjižničarka.

Prva nam je godina sudjelovanja donijela i veliki uspjeh. Na Županijskoj je razini natjecanja, održanoj 5. ožujka 2020. u OŠ Rugvica, naša ekipa, koju su činili: Klara Šeatović, Roko Marić i Val Karan, osvojila izvrsno četvrto mjesto, a Klara je sudjelovala i u kategoriji kreativnog uratka prezentirajući plakat čiji je autor Roko Marić. Pozitivan duh, timski rad i druženje dovoljni su razlozi da se i iduće školske godine uključimo u ovo natjecanje koje potiče čitanje te njeguje ljubav prema knjizi i čitanju, ali i razvija kreativnost kroz likovne uratke.
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica
Korisni linkovi
Sigurnost djece

Satnica

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju