preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > Naslovnica
Vijesti

Prijave na virtualne učionice za učitelje

Autor: Kristina Jovanović, 14. 12. 2018.

Ministarstvo obrazovanja poslao je linkove u privitku koji se odnose na prijave za nove virtualne učionice koje se otvaraju u subotu, 15. prosinca 2018. godine.

Popis

 

Poštovani, 

obrazovna reforma Škola za život uspješno je započela u 74 osnovne i srednje škole koje su uključene u eksperimentalni program. Kolege i kolegice iz tih škola već su osam mjeseci uključeni u edukaciju – online i uživo te se profesionalno razvijaju sudjelovanjem na regionalnim skupovima i savjetničkim posjetima njihovim školama. Pritom im kontinuiranu podršku pruža mentorski tim koji im je na raspolaganju u virtualnim učionicama.

Uvažavajući povratne informacije iz priprema učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnih suradnika za rad u eksperimentalnom programu, započeli smo pripreme za obrazovnu reformu u svim osnovnim školama organiziranjem radionica uživo „Kako uspješno učiti u online okruženju“ u okviru kojih je organizirano oko 1 800 radionica za više od 32 000 sudionika te su time radionice održane u 96 % osnovnih i srednjih škola.

Frontalno uvođenje obrazovne reforme u sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj započinje otvaranjem predmetnih virtualnih učionica namijenjenih svim učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u prosincu 2018., dok će učionice za stručne suradnike i ravnatelje biti otvorene početkom 2019.

Prijave za nove virtualne učionice otvaraju se u subotu, 15. prosinca 2018. godine, u 12 sati.

Učionice su organizirane po predmetima za koje primjena novih kurikuluma započinje u školskoj godini 2019./2020. Predmeti koji imaju veći broj sudionika podijeljeni su u više virtualnih učionica, dijeleći sudionike po abecedi (po prezimenima), stoga Vas molimo da se pridržavate rasporeda. Teme i ishode učenja pronaći ćete u opisu svake od virtualnih učionica, a planirani tjedni angažman je manji od četiri sata. Sudjelovanje u edukaciji u virtualnim učionicama važno je za sve učitelje i nastavnike kako bi se što bolje pripremili za frontalnu primjenu obrazovne reforme te uspješno povezali s kolegicama i kolegama.

Prva će faza edukacije u virtualnim učionicama trajati do kraja svibnja 2019., a bit će upotpunjena dvjema edukacijama uživo na županijskoj ili lokalnoj razini – u siječnju ili veljači te lipnju ili srpnju 2019.

Molimo Vas da ovaj poziv obavezno proslijedite svim učiteljima i nastavnicima Vaše škole kako bi se na vrijeme mogli uključiti u virtualne učionice. Djelatnici koji su već prošli edukacije bilo u okviru eksperimentalnog programa Škola za život ili kao dio priprema za novi kurikulum Informatike edukacije ne trebaju ponovno prolaziti. 

Ukoliko niste imali priliku sudjelovati na radionici „Kako uspješno učiti u online okruženju“ dodatne informacije i savjete o uporabi online okruženja za učenje i suradnju (CARNET-ov Loomen) možete pročitati na ovim poveznicama

U privitku Vam šaljemo tablicu s popisom virtualnih učionica po predmetima i pripadnih poveznica. Poveznicu upišete ili kopirate i zalijepite u mrežni preglednik te se prijavite u sustav sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. U slučaju prijave u pogrešnu virtualnu učionicu jednostavno odaberite kliknite na Ispiši me iz e-kolegija.

Mentorice i mentori Škole za život željno vas iščekuju u virtualnim učionicama.

Veselimo se zajedničkom učenju te suradnji u provođenju reforme obrazovanja.

Pozdrav,

cid:image001.jpg@01D41D12.2AE67470

Lidija Kralj, prof.

Pomoćnica ministrice 

Uprava za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Donje Svetice 38

Zagreb, Hrvatska

Tel +38514594 461

e-mail: lidija.kralj@mzo.hr

 
Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Okvirni vremenik

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica
Korisni linkovi
Sigurnost djece

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju